VISBY JA KESKIAIKAMARKKINAT
4.-8.8.2019

                                              VISBY JA KESKIAIKAMARKKINAT

                                                      4.-8.8.2019, 5 päivää

Vanhan tarun mukaan Gotlanti oli noiduttu saari, se nousi merestä vain öisin ollen päiväsaikaan näkymättömissä. Vasta Tjelvar, saaren ensimmäinen asukas mursi kirouksen ja onneksemme tämä Ruotsin aurinkoisin saari on nyt näkyvissä ja tarjoaa paljon koettavaa vierailijoilleen. Ensimmäiset asukkaat saapuivat Gotlantiin jo 8000 vuotta sitten ja edullisen asemansa ansiosta saarella oli vilkkaat kauppayhteydet eri aikakausien aikana ympäri Eurooppaa. Varsinainen kukoistusaika alkoi Hansakauppiaiden aikana ja tätä suuruudenaikaa muistellaan joka elokuun alku viikon ajan Ruotsin suurimmassa keskiaikatapahtumassa. Tällöin Visbyn torit ja kujat täyttyvät keskiaikaisista ritareista ja prinsessoista, musiikista ja tanssista ja puistossa pidetään keskiaikaisia markkinoita. Tapahtuma on kuin aikamatka menneisyyteen 1200-luvulle ja antaa mahdollisuuden sukeltaa historian syövereihin aidossa ympäristössä. Kehämuurin ympäröimä Visbyn kaupunki on säilyttänyt keskiaikaisen rakennustyylinsä ja se kuuluu hyvin säilyneiden rakennustensa ansiosta UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Teemme Visbyn päivänä myös kierroksen ympäröivälle maaseudulle. Päivämatkat ovat lyhyitä, joten aikaa pysähtelyihin on riittävästi.

Matkan kohokohdat

- Keskiaikamarkkinat
- Visbyn keskiaikainen kaupunki
- Gotlannin maaseutu
- Kiireetön tunnelma

Su 4.8. TURKU - MERELLE
Nousemme Turusta Viking Grace laivaan (klo 20.55) ja seilaamme merelle. Nautimme herkullisesta Buffet- illallisen laivalla.

Ma 5.8. TUKHOLMA - VISBY
Buffetaamiainen laivalla. Saavumme aamupäivällä Tukholmaan, josta on vain 70 km matkaa Nynäshamnin satamaan. Laivamatkamme mantereelta Gotlannin saarelle kestää reilut kolme tuntia, joten pääsemme jo iltapäivällä Visbyyn keskiaikaisiin tunnelmiin. Visby oli keskiajalla niin vauras, että se oli suojattava 3,5 kilometriä pitkällä ja 11 metriä korkealla muurilla. Nykyään yli 200 keskiaikaista rakennusta ja 1600 - luvun ristikkotaloa on entisöity ja niihin on tullut kahvilaravintoloita ja putiikkeja. Keskiaikamarkkinoilla on taitavien käsityöläisten töitä tarjolla ja voi nauttia markkinahumusta tai poiketa jonnekin rauhalliselle mukulakivikujalle kävelylle. Majoittuminen rannan läheisyyteen Scandic-hotelliin ja päivällinen paikallisessa ravintolassa. Iltakävely on mukava tehdä iltavalaistuksen aikaan satamassa ja hämyisillä kapeilla kujilla.

TI 6.8. KESKIAIKAMARKKINAT JA MAASEUTUKIERROS
Aamiaisen
jälkeen suuntaamme Visbystä pohjoiseen päin ja teemme vierailun Lummelundan tippukiviluolille. Lummelunda -joki on ajan kuluessa muodostanut tämän luolaston kalkkikivivuoreen. Kolme koulupoikaa löysi ne sattumalta vuonna 1954 ja nyt luolissa pääsee käymään ja ihailemaan muinaisia fossiileja ja muodostelmia. Matkallamme näemme myös pikkukyliä, joiden keskellä kohoaa yleensä keskiaikainen kirkko, näitä kirkkoja on laskettu olevan saarella jopa 92. Vakituisia asukkaita saarella on vain noin 50 000 ja lehmiä ja lampaita on enemmän kuin ihmisiä. Aurinkoinen ilmasto ja hedelmällinen maaperä ovat myös otollisia viljelylle ja erikoisille kasvilajeille. Länsirannikolla on jyrkkiä kalkkikivitörmiä ja Visbyn luona käymme Högklint-jyrkänteellä ihailemassa näkymiä. Visbyssä aikaa jää vielä tutustua omaan tahtiin Pyhän Marian kirkkoon, joka on kaupungin ainoa säilynyt keskiaikainen kirkko sekä kaupungin kasvitieteelliseen puutarhaan, joka on viehättävä keidas keskellä kaupunkia ja perustettiin v. 1855 Carl von Linnen innoittamana hänen kerättyään saarelta ainutlaatuisia kasvinäytteitä. Keskiaikaiset markkinat ovat puutarhan vieressä ja sen tunnelmissa voi kokea historian havinaa siirtymällä 800 vuotta taaksepäin tästä hetkestä. Vaiherikkaan päivän jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa.

KE 7.8. VISBY - TUKHOLMA
Aamiainen hotellilla
ja laivamatka Visbystä Nynäshamniin. Lyhyt ajo Tukholmaan ja pieni kierros kaupungilla ennen Viking Gabriella laivaan siirtymistä.

TO 8.8. HELSINKI
Buffetaamiaisen
jälkeen saavumme Helsinkiin klo 10.10 ja kotimatka voi alkaa.

MATKAN HINTA: 675,00 € / hlö / 2 hh / B2-hytissä, 1 hengen huonelisä 225 €

HINTA SISÄLTÄÄ:
- Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
- Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat jaetussa B2 hytissä (lisähinnasta A-hytti)
- lauttamatka Nynäshamn - Visby kansipaikoin
- Hotellimajoitukset 2hh
- Matkaohjelman mukaiset ruokailut
- Lummelundan tippukiviluolan sisäänpääsyn

Matkalla tarvitaan ajokortti tai virallinen poliisiviranomaisen myöntämä
henkilökortti henkilöllisyyden toteamiseksi tarvittaessa. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista. Noudatamme matkoillamme yleisiä valmismatkaohjeita
. www.kkv.fi

BUSSIN AIKATAULU 4.8.2019:

14.50 Ikaalinen, toimisto, Soutajantie 4-6

15.00 Ikaalinen, tori
15.15 Kyröskoski, matkahuolto
15.25 Hämeenkyrö, S-market (Härkikuja)
15.50 Ylöjärvi, Matkatie
16.00 Tampere, Vanha kirkko, Keskustori
16.15  Lempäälä, Vaihmalan ramppi

noin 19.50 Turun laivaterminaali
20.55 Viking Grace lähtee

8.8.2019 Paluulaiva Viking Gabriella saapuu HELSINKIIN aikataulun mukaan klo 10.10.

TERVETULOA!

TILAUSLIIKENNE TIMO TUOMISTO KY 03 558 9000 tilausliikenne@timotuomisto.fi

                                                           www.timotuomisto.fi