Paljon melua pizzasta

Suomen ensimmäinen pizzeria perustetaan Haminaan kesällä 1961. Eksoottinen napolilainen piirakka jakaa uneliaan kaupungin kahtia. Naiset tykkäävät, mutta miehet tietävät totuuden kuten aina: Ei tule menestymään. Suomalainen ei pizzaa syö! Kun naiset tyttöjen illan päätteeksi poikkeavat italialaiseen ristoranteen, skandaali on valmis. Suomi-poikien mustasukkaisuus kuohahtaa ja pian ilmassa on paljon melua pizzasta.

Ennen grande finalea ehditään soittaa suuta, heittää herjaa ja kihlasormuksia, erota, rakastua uudelleen ja pyörittää monta pizzaa. Umpimielisistä suomalaisista kuoriutuu italialainen temperamentti Välimeren tyyliin. Väärinkäsityksiltä ei vältytä ja viimeinen sana tulee sanottua.

Paljon melua pizzasta on suussa sulava huvinäytelmä muutosvastarinnasta ja kotomaamme uudesta kansallisruuasta. Se on hengästyttävää hässäkkää. Loputonta suunsoittoa, slapstickiä, sanaleikkejä, herjoja ja hysteeristä hölynpölyä. Tuon tuostakin lurautetaan italoiskelmä ja vedetään kaihoisaa poskitangoa pizzalapion kanssa.

Carlo Goldonin näytelmän Le Baruffe Chiozzotte innoittamana on kirjoittanut Tuomas Parkkinen ja ohjaus Tuomas Parkkinen

ROOLEISSA: Jari Ahola, Pentti Helin, Heidi Kiviharju, Inke Koskinen, Jari Leppänen, Tom Lindholm,

Samuli Muje, Jyrki Mänttäri, Jaana Oravisto, Tommi Raitolehto, Miia Selin ja Sofia Smeds.

Teatterimatkan hinta: 58,00 €, hinta sisältää teatterilipun ja bussikuljetuksen.

Bussin aikataulu: 11.15 Ikaalinen tori

11.30 Kyröskoski matkahuolto

11.40 Hämeenkyrö S-market Härkikuja

12.00 Ylöjärvi matkatie

n. 12.30 Tampere

TERVETULOA,

TILAUSLIIKENNE TIMO TUOMISTO KY 03 558 9000 tilausliikenne@timotuomisto.fi