KULTTUURIKIERROS MÄNTTÄ - VÄÄKSY

22.8.2020

7.15  Lähtö Ikaalisista

10.00  Tulo Mänttään. Opastettu kierros Gustaf-museossa, joka on täynnä tarinoita. Tutustumme entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailemme sen näyttelyissä. Kuulemme paperityön historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa. Kesto noin tunnin.

11.15  Siirtyminen Serlachius-museo Göstaan. Ensiksi lounas ravintolassa. Pöytiin tarjoitu lounas on aina valmistettu päivän tuoreista raaka-aineista, jossa vihersalaatti, pääruoka ja jälkiruoka.

12.30  Göstan opastettu kierros. Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Kuulemme teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä.

13.30  Lähdemme kohti Vääksyä. Jämsä - Kuhmoinen - Padasjoki - Vääksy noin 135 km.

15.30  Saavumme Vääksyyn ja ensimmäinen kohteemme on Ranskalainen kyläkauppa. Vanhanajan tunnelmallinen kyläkauppa, jossa voi nauttia erikoiskahveja ja muita ranskalaisia tuotteita, piiraita, ankankoipia.... Myynnissä myös erilaisia muoti- ja sisustuslöytöjä.

Läheltä löytyy muitakin käymisenarvoisia kohteita mm. Kodintarvikeliike Lauran kauppa, naistenvaateliike  Kardis, Vääksyn mylly, Vääksyn kanava, ym.

17.30  Lähdetään kotimatkalle. Matkalla pidämme kahvi-, ja wc-pysähdyksen.

20.30  Saavutaan Ikaalisiin.


Matkan hinta: 69,00 € / henkilö

Hintaan sisältyy: - Serlachius-museoissa sisäänpääsyt ja opastukset
                           - Ruokailu Gösta-ravintolassa
                           - Bussikuljetukset hyvällä turistibussilla